7. september 2019

Efterårskoncert 2019

Vores efterårskoncert 2019 bliver en buket bundet af smukke og meget forskellige blomster.

Vi opfører tre værker:

Carl Nielsen: Søvnen
Carl Nielsens værk for kor og orkester er et harmonisk og melodisk spændende værk, der malende beskriver søvnen fra den blideste indslumring til det værste mareridt.

Poul Schierbeck: Til musikken
Denne kantate blev komponeret til Akademisk Orkesters 40 års jubilæumskoncert i 1939 og har ikke været opført siden. Værket er nyligt blevet genopdaget og udgivet, og vi opfører det i anledning af orkesterets 120 års jubilæum. Det er komponeret for kor, orkester og deklamator, og vi glæder os til at høre Karsten Philip fremføre Paul la Cours digt.

Maurice Duruflé: Requiem
Komponeret i 1948 har Duruflés Requiem opnået stor udbredelse og popularitet, og værket binder gregorianske temaer sammen med et moderne tonesprog. Duruflé fokuserer ikke meget på visioner om helvede og fordømmelse, men i højere grad på billeder af hvile og fred.

Koncerten finder sted:
Helligaandskirken
03. november 2019 kl. 19:30

Vi annoncerer her på hjemmesiden, når forsalget af billetter starter.

9. juli 2019

Nye sangere i august 2019

Se en video om, hvordan det er at synge i Akademisk Kor. Video: Peter Stoustrup og Taja Brenneche.

Vi er et blandet klassisk kor med stolte traditioner, mod på nye udfordringer og et varmt socialt fællesskab. Vi synger primært oratorier, typisk 3 om året, som vi opfører sammen med Akademisk Orkester. Hver koncert er en fest, som sangerne lægger megen energi i at forberede. I efteråret 2019 venter Carl Nielsen: Søvnen, Poul Schierbeck: Til musikken og Maurice Duruflé: Requiem. Dertil kommer en korrejse til Firenze, og i december synger vi som sædvanlig Händels Messias.

Akademisk Kor optog 7 nye sangere i august 2019. Vi optager igen sangere i januar 2020.

Hvis du er interesseret i at blive en del af Akademisk Kor, kan du læse mere om medlemskab i koretskrive dig på ventelisten eller kontakte formand for bestyrelsen, Niels Væver Hartvig, på tlf. 30 79 09 13, e-mail formand@akademisk.kor.dk.

27. marts 2019

Rachmaninov: Vesper

Sergei Rachmaninovs Vesper er vokalmusik i særklasse.

Vesper er aftenbøn, og Rachmaninov inviterer os til Ruslands ortodokse kirke i en skumringstime, hvor stemningen er dunkel og intens. Tekster og melodier stammer fra den russiske kirkemusik, og melodierne klinger af dens rødder i oldkirken så langt tilbage som 400-tallet.

Med dybe, fyldige bastoner flyder melodierne i nogle satser ovenpå et tykt og blødt klangtæppe. Andre satser hvirvler sig højt op under kirkerummets hvælving i både toner og intensitet. Der er samtidig enkelthed og kompleksitet i de meditative satser, der kalder på ro og eftertanke ganske som den ro og nærhed der indfinder sig, når dagen går på hæld.

Flyd med ind i aftenstemningen og snus til den russiske kirkemusik i Rachmaninovs sitrende smukke Vesper.

Download koncertprogrammet her.

Akademisk Kor, dirigeret af Nenia Zenana, opfører Vesper to gange i 2019:

Torsdag den 23. maj 2019 kl. 19.30
Sankt Jakobs Kirke, Østerbro
Vis adresse og kort

Søndag den 26. maj 2019 kl. 16.00
Glumsø Kirke ved Næstved
Vis adresse og kort

Dørene åbnes en halv time før koncertstart.
Frivillig entré til begge koncerter.

15. marts 2019

Program til Elgar-koncerten

Vi glæder os til at opføre Elgars The Dream of Gerontius i Helligaandskirken om et par dage, den 17.3.2019 kl. 19.

Du kan downloade det flotte koncertprogram, som du også får gratis i hånden til koncerten. Bare klik på billedet til højre.

Læs mere og køb billetter her. Du kan også købe billetter ved indgangen fra kl. 18:30.

6. januar 2019

Elgar: The Dream of Gerontius

Akademisk Orkester og Kor glæder sig til at præsentere

The Dream of Gerontius
Helligaandskirken
Søndag den 17. marts 2019 kl. 19:00

The Dream of Gerontius er fuld af drama. En flydende drømmerejse fra de levendes land til den anden side af døden, hvor fantasien spinder handlingen.

Akademisk Orkester og Kor opfører i marts det mesterværk, der gav den engelske komponist Edward Elgar international anerkendelse. Herhjemme, godt 100 år efter det blev skrevet, bliver det sjældent opført. Gå derfor ikke glip af chancen for at høre værket.

The Dream of Gerontius er komponeret over et digt af John Henry Newman. Gerontius ligger for døden og fantaserer om sin forestående død. Siden følger vi Gerontius’ sjæls rejse frem til domsafsigelse og skærsilden, som katolsk tradition foreskriver det.

Musikken leveres af et stort orkester, kor og solopartier for tenor, mezzosopran og bas.

Medvirkende:

- Kristian Sørensen, Gerontius
- Andrea Pellegrini, Englen
- Brian Grønbæk Jensen, præst og smertensengel
    - Akademisk Orkester og Kor
    - Dirigent Nenia Zenana

Entré: kr 150, unge under 26 og studerende: kr 75,-.
    Billetsalget er åbent.
    Eventuelt overskydende billetter er til salg i døren fra en halv time før koncerten.

5. januar 2019

Nye sangere i januar 2019

Vi er et blandet klassisk kor med stolte traditioner, mod på nye udfordringer og et varmt socialt fællesskab. Vi synger primært oratorier, typisk 3 om året, som vi opfører sammen med Akademisk Orkester. Hver koncert er en fest, som sangerne lægger megen energi i at forberede. I foråret 2019 venter Edward Elgars The Dream of Gerontius og som sommerkoncert synger vi Sergei Rachmaninovs Vesper.

Akademisk Kor optog 3 nye sangere i januar 2019. Vi optager igen sangere i september 2019.

Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
    Dette websted blev oprettet 16-08-1995.