3. november 2014

Messias alle vegne

Messias møder vi alle vegne – hvilket i 2014-udgaven med Akademisk Orkester og Kor er både i Københavns Domkirkes smukke og lyse rum og i den farvestrålende klatrehal Blocs & Walls på Refshaleøen. Begge steder opfører vi alle 3 dele ubeskåret; men omgivelserne er vidt forskellige.

Koncerterne foregår i år den 13. og 15. december. Læs alt om koncerterne og om de spændende solister på koncertsiden http://akademisk.kor.dk/mess2014.htm.

Domkirken er rummet hvor vi kender Messias. Hvor der er stilhed, meditation, det smukke lyse rum med Thorvaldsens monumentale statuer – ikke mindst hans Kristusfigur på alteret. Der er højtidelighed og ro, der er plads til både at mærke den store musik med de store følelser og til at synke lidt ned i kirkebænken og ind i sig selv. Musikken har efterklang i Domkirken og favner os hele vejen rundt sammen med lyset fra de store kupler og stearinlysene.

Blocs & Walls er nordens største klatrehal, og i det farvestrålende rum møder vi også Messias. Publikum sidder fortrinsvis på de store faldmadrasser. Baren er åben så man kan nyde en øl undervejs. Kor og orkester er ikke i smoking og stiveste puds. Solisterne kommer tæt på publikum. Programmet læser man på sin smartphone. Det hele iscenesættes med en spektakulær lyssætning af hallen, af de medvirkende og ikke mindst af klubmedlemmer, som klatrer med eller uden englevinger og således bliver en del af oplevelsen

Med disse to koncerter ønsker vi at vise en Messias, der møder os der hvor vi er og med det vi bærer med. Om vi kommer med overskud og glæde, med leg og liv, med brug for omsorg og trøst, stilhed og fred, – eller bare brug for at være! Om vi er mange eller få eller helt alene, føler os i mørke eller lys.

Messias er alle vegne.

Ingen kommentarer:


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Dette websted blev oprettet 16-08-1995.