21. december 2016

Nye sangere efter juleferien

Resultat: Vi optog 7 nye sangere.


Se en video om, hvordan det er at synge i Akademisk Kor. Video: Peter Stoustrup og Taja Brenneche.

Vi er et blandet klassisk kor med stolte traditioner, mod på nye udfordringer og et varmt socialt fællesskab. Vi synger primært oratorier, typisk 3 om året, som vi opfører sammen med Akademisk Orkester. Hver koncert er en fest, som sangerne lægger meget energi i at forberede. I foråret 2017 venter Brahms: Ein deutsches Requiem og Rachmaninovs Vesper. Vi hører hjemme i København, men vi tager også på tur: I maj 2016 var vi i Nordjylland, og i 2017 skal vi til Finland.

Hvis alt dette lyder tillokkende for dig, optager vi nye sangere i januar. Hvis du har lyst og evner til at at synge med, er du velkommen til at søge om optagelse. Vi søger for tiden enkelte sangere i alle stemmegrupper. Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Før optagelsesprøven bedes du deltage i korets almindelige onsdagsprøver, første gang den 4. januar kl. 19:00 på vores normale øvested, Skolen ved Søerne, Niels Ebbesens Vej 10, Frederiksberg. Optagelsesprøven finder sted torsdag den 19. januar om aftenen.

Hvis du er interesseret i at blive en del af Akademisk Kor, kan du læse mere om medlemskab i koret, skrive dig på ventelisten eller kontakte formand for bestyrelsen, Niels Væver Hartvig, på tlf. 30 79 09 13, e-mail formand@akademisk.kor.dk.

8. november 2016

Se Messias i 2016

Inden længe viser kalenderen december, og for mange er det lig med Händels Messias.

Akademisk Orkester og Kor har opført Messias hvert år i december siden 1946. Vi glæder os til at fejre 70 års jubilæum i 2016, hvor temaet for koncerten er "At se".

At se hinanden er ofte den måde vi mødes på. Men hvad vi ser er forskelligt. Når vi ser et menneske, ser vi et ydre, og måske er vi også i stand til at se det menneske, der er bagved.

At se andre og blive set af andre er vigtigt for mennesker. Vores egen situation og humør har indflydelse på, hvordan vi ser på andre, og hvordan de ser os. Det kan være udfordrende at være bevidst om hvad man ser, og hvordan man ser andre.

Til denne koncert bliver publikum inviteret til at blive seende og se både musik og tekst med nye øjne. Og til at se Messias afspejle sig i sit eget liv og måske tilbyde nye perspektiver på tilværelsen.

Ses vi?


G.F. Händel: Messias

Medvirkende:
Akademisk Orkester og Kor
Julie Borgwardt-Stampe, sopran
Morten Grove Frandsen, alt
Valdemar Villadsen, tenor
David Wijkmann, bas

Nenia Zenana, dirigent

Mandag den 12.12 kl. 19:30
Københavns Domkirke
Entre: 180 kr. (studerende/u. 26: 90 kr.)
Dørene åbner en time før koncerten.

Lørdag den 17.12 kl. 16:00
Sankt Nikolai Kirke, Nakskov
Entre: 150 kr. (studerende/u. 26: 75 kr.)
Dørene åbner en halv time før koncerten. 

4. november 2016

Program til Schütz- og Pärt-koncerten

Så er det snart - på søndag kl. 17 - at vi opfører Musikalische Exequien af Heinrich Schütz og Berliner Messe af Arvo Pärt i Hellig Kors Kirke. Vi glæder os.

Du kan allerede nu downloade det flotte koncertprogram, som du også får gratis i hånden til koncerten. Bare klik på billedet til højre.

Læs mere og køb billetter her. Du kan også købe billetter ved indgangen fra kl. 16:30.

5. september 2016

Schütz og Pärt - meditativ vellyd

Kom og oplev udrensning for sjæl og sind, når Akademisk Kor og en slank udgave af Akademisk Orkester fylder Hellig Kors Kirke på Nørrebro med vellyd.

Berliner Messe af Arvo Pärt og Musikalische Exequien af Heinrich Schütz er lovprisning. De er tætte korale klange, sine steder mystisk som i en tåge af røgelse, andre steder sprudlende jubel som når sommeren føles evig.

I Pärts Berlinermesse snor klangene sig ud og ind i hinanden i et meditativt udtryk, som bliver ved og ved og ved.

Schütz skrev Musikalische Exequien på bestilling til en begravelse, men værket er ikke fuld af død og smerte. Det er derimod en hyldest til livet. I løbet af de tre satser værket er bygget op af, indtager koret forskellige konstellationer, og synger os igennem både ukuelig vilje til at leve, og til at blive velsignet. Til slut synger et engle-agtigt kor salig fred ind.

Stig på uendelighedstoget, og lad koncerten danne ramme om en meditativ pause fra hverdagens jag, en udrensning for sjæl og sind, når musik fra 1600-tallet mødes med et værk af en af nutidens store klassiske komponister.

Forsalg af billetter er åbent.

Arvo Pärt: Berlinermesse og Heinrich Schütz: Musikalische Exequien
Akademisk Orkester og Kor under ledelse af Nenia Zenana
Søndag d. 6/11 kl. 17
Hellig Kors Kirke
Entre: 150/75 (studerende/u. 26)

6. juli 2016

Nye sangere til Akademisk Kor

Vi optog 5 nye sangere ved starten af den nye sæson. Hvis du er interesseret i at komme i betragtning efter juleferien, kan du skrive dig på vores venteliste.

Læs mere om at være sanger i Akademisk Kor.

21. maj 2016

Akademisk Kor besøger Nordjylland med bredt repertoire

Sidste weekend i maj rejser Akademisk Kor på en lille nordjysk turné. Der er afrikanske rytmer og lyse nordiske toner på programmet, og to af Vendsyssels absolutte perler lægger hus til koncerterne.

Der er en ganske særlig, og meget hjertelig grund til, at Akademisk Kor, som har hjemme i København, tager turen til Nordjylland. For få år siden sang Louise Toft-Hansen sopran i koret. Lige indtil hun mødte kokken på Svinklø Badehotel, som hun straks forelskede sig i. Snart blev Svinkløv hendes hjem, og hun har nu sagt ja til både kokken og hotellet, som de to nu sammen forpagter.

Louise Toft-Hansen glæder sig til at få besøg af sit gamle kor i sit nye hjem: "Udover selvfølgelig at høre korets smukke klang fylde den gule stue på det gamle badehotel, så er det for mig personligt også en særlig dag, for det er en lille del af mig og mit 'hjem', vi får på besøg", fortæller hun.

Når Akademisk Kor søndag d. 29. maj fylder hotellets gule stue bliver det med velkendte lyse danske sommersange. Og hvis publikum er heldige, får de også lov at høre værtinden synge. Koncerten er en af de populære sommermatinéer, som det anbefales at bestille bord til.

Lørdag d. 28. maj lægger koret vejen forbi Kirsten Kjærs museum, hvor David Fanshawes African Sanctus er på programmet. Et værk, der kombinerer afrikanske rytmer med klassisk kormusik.

Den britiske komponist rejste i 70'erne på tomlen rundt i Afrika med en båndoptager i rygsækken. Den fyldte han undervejs med alt fra ugandisk trommende Bwala-dans over messende sudanesere til en muezzins kald til bøn i Kairo.

Siden satte han den traditionelle latinske messe i musik og flettede sine afrikanske optagelser ind i den. Resultatet er et enestående værk, der overrasker og udfordrer. Med stor dramatik, legende lethed, iørefaldende melodier og rytmer, der lokker fødderne i bevægelse.

Publikum kommer med på en buldrende rejse langs Nilen i denne livsbekræftende fusion af vidt forskellige former for traditionel musik, der trækker tråde tværs over kulturer og kontinenter.

David Fanshawe: African Sanctus

Lørdag d. 28. maj 2016 kl. 16
Kirsten Kjærs museum
Frivillig entré
Medvirkende:
Akademisk Kor
Sverre Larsen, klaver
Kaj Pries, percussion
Nenia Zenana, dirigent

Sommermatiné - danske sommersange med havudsigt
Søndag d. 29. maj 2016 kl. 15.15
Svinkløv Badehotel
Entré: 140 kr. inkl. kaffe
Medvirkende:
Akademisk Kor
Nenia Zenana, dirigent og klaver

Læs mere om sommerens matinéer på Svinkløv Badehotel på www.svinkloev-badehotel.dk.

11. april 2016

African Sanctus

Glæd dig til vores to sommerkoncerter, hvor vi opfører det meget spændende værk:

David Fanshawe: African Sanctus

28.05.2016 19:30
Kirsten Kjærs Museum, Frøstrup

05.06.2016 16:00
Sankt Jakobs Kirke, København (billetsalg)

Den britiske komponist David Fanshawe rejste i 70'erne på tomlen rundt i Afrika med en båndoptager i rygsækken. Da han igen satte kurs mod de britiske øer var det med en fuld båndoptager. Med alt fra ugandisk trommende Bwala-dans over messende sudanesere til en muezzins kald til bøn i Kairo.

Siden satte han den traditionelle latinske messe i musik og flettede sine afrikanske optagelser ind i den. Resultatet er African Sanctus, et enestående værk, der overrasker og udfordrer. Med stor dramatik, legende lethed, iørefaldende melodier og rytmer, der lokker fødderne i bevægelse.

Tag med på en buldrende rejse langs Nilen i denne livsbekræftende fusion af vidt forskellige former for traditionel musik, der trækker tråde tværs over kulturer og kontinenter.

Fanshawe underskriver sit værk med ordene: "I love the world."

Medvirkende:
Akademisk Kor
Sverre Larsen, klaver
Kaj Pries, percussion (Kirsten Kjærs Museum)
Øjvind Borggreen, percussion (Sankt Jakobs Kirke)
Janus Buch, guitar (Sankt Jakobs Kirke)
Nenia Zenana, dirigent

Frivillig entre i Kirsten Kjærs Museum
Entre i Sankt Jakobs Kirke: 80 kr. (stud/u. 26: 40 kr.)
Forsalget er startet

6. marts 2016

Ekstra koncert i Synagogen

Koncerten den 13. marts kl. 16 er udsolgt. Uafhentede og returnerede billetter kan købes ved indgangen fra kl. 15.

Koncerten gentages kl. 19:00 på grund af den meget store interesse.

Læs mere om koncerten i Københavns Synagoge med Chichester Psalms og Kaddish af Leonard Bernstein.

Billetsalget er åbnet.

5. februar 2016

Mere om Bernstein-koncerten i Synagogen

Leonard Bernsteins Chichester Psalms og Symfoni nr. 3, "Kaddish", er på programmet for Akademisk Orkester og Kor som forårskoncert 2016 i Københavns Synagoge.

"Gennem natten" er temaet for denne enestående koncert, hvor ca. 120 sangere og musikere fylder Københavns synagoge med moderne klassisk musik.

Det er netop en rejse gennem nattens dybe mørke, Bernstein tager os med på i sin symfoni nr. 3, med tilnavnet Kaddish. Ikke alene har han sat den traditionelle Kaddish-tekst i musik, han har også skrevet en personlig bøn, som en fortæller reciterer, så de to bønner flettes sammen til en samlet fortælling. I teksten retter fortælleren en forurettet vrede mod sin skabende himmelske fader, og stiller spørgsmålstegn ved det guddommelige ansvar for menneskeheden.  

Orkesteradministrator Karsten Philip deltager som fortæller. Det var Bernsteins tekst, som fascinerede Karsten Philip, og inspirerede ham til at opføre værket: "Den rører ved så meget af det, der foregår ude i verden i dag, fortæller han, og fortsætter: "Jeg er nok ikke den eneste, der spørger sig selv, hvordan det kan være, at verden er, som den er, hvis vi fra det guddommelige har lært, at vi skal passe på hinanden."

Karsten Philip har selv en stor passion for recitation og oplæsning, og glæder sig derfor til at lægge stemme til Bernsteins vedkommende og smukke tekst d. 13. marts. Karsten Philip har fungeret som administrator for Akademisk Orkester siden 2000, og har også ved flere tidligere koncerter med stor succes deltaget som oplæser.   

Som en lys og lovende optakt til Kaddish opfører Akademisk Orkester og Kor også Bernsteins melodiske Chichester Psalms, med tekster fra Salmernes Bog.

På grund af den store interesse opføres koncerten to gange. Der er kun få billetter tilbage til koncerten kl. 16, og billetsalget til kl. 19 er åbent, så køb nu, hvis du vil være sikker på at få en plads til koncerten. Billetter kan købes her på hjemmesiden, på Billetnet eller via Synagogen. Koncerten varer ca. 1 time.

Søndag d. 13. marts kl. 16 og kl. 19 i Københavns Synagoge
Leonard Bernstein: Chichester Psalms & Symfoni nr. 3, Kaddish
Medvirkende:
Akademisk Orkester og Kor
Julie Borgwardt-Stampe, sopran
Karsten Philip, recitation
Tobias Wessing, drengesolist

Nenia Zenana, dirigent

Mere om koncerten:

Chichester Psalms
Værket åbner med en bragende hyldest til morgengryet, dagen og livet. Der er lovsangsrøst for fuld udblæsning. Der er tro og tillid i sin reneste form, talt fra den barnemund, der en dag bliver Kong David. Og der er inderlige toner, der indgyder fred og broderligt fællesskab. Alt sammen i ord fra Salmernes Bog.

Symfoni nr. 3, "Kaddish"

I Kaddish falder mørket på. Bernstein har skrevet en personlig Kaddish-tekst, som væver sig ind i den traditionelle Kaddish, så der er to sideløbende bønner, med stor personlighed og dyb dramatik. Bønnen bliver en rejse gennem tvivl og mørke og en kamp med Gud, som en teenager der kæmper med sin far med en indædthed, sårethed og respektfuld vrede, som man kun gør, når der er kærlighed på spil. Midt på natten er mørket dybt, og frustrationen stor.

Men nok engang gryr dagen, og med lyset vender håbet tilbage, og værket slutter med ordene: "Fader, vi har vundet endnu en dag."

Kaddish er en jødisk bøn, der ifølge tradition fremsiges tre gange dagligt af den førstefødte søn, efter han har mistet sin far.

18. januar 2016

Bernstein: Kaddish og Chichester Psalms

Vores forårskoncert 2016 bliver med musik af Leonard Bernstein:
  • Chichester Psalms
  • Symfoni nr. 3, "Kaddish"
Koncerten opføres to gange, søndag den 13.3.2016 kl. 16:00 (udsolgt) og 19:00 i Københavns Synagoge

Karsten Philip, recitation
Julie Borgwardt-Stampe, sopran
Tobias Wessing, drengesolist
Nenia Zenana, dirigent

I sin 3. symfoni, Kaddish, tager Bernstein os med gennem en lang og mørk nat, hvor han kæmper med Gud og anklager ham for at have glemt sin jord og sit menneske. Der kæmpes med trods og tro i den slags vrede som også rummer ulykkelighed og længsel – men efter natten kommer gryets stille lys og ordene "Fader, vi har vundet endnu en dag". Det andet værk, Chichester Psalms, er komponeret over 6 af Davids Salmer. Koncerten består af dramatisk og udtryksfuld musik, som udfordrer både orkester og kor, der for første gang skal synge på hebraisk.

Vi mærker en meget stor forhåndsinteresse for både musikken og koncertstedet, så hvis du er interesseret, vil vi anbefale at bestille billetterne snarest. Forsalget til koncerten er i gang.

Dørene åbnes 1 time før koncerten. 

Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Dette websted blev oprettet 16-08-1995.