1. november 2017

Händels Messias - et rum for julefreden

Forsalget af billetter til årets Messias-koncerter med Akademisk Orkester og Kor er startet fra vores billetbutik http://akademisk.kor.dk/aokinfo.htm.

Om Messias-koncerterne 2017

Akademisk Orkester og Kor glæder sig til at opføre Händels Messias i Københavns Domkirke som det har været tradition i over 70 år, og i år tillige i den smukke staklade på Aggersvold Gods.

Ved juletid ser vi ofte Messias i en stald blandt halm og dyr med sine forældre, Josef og Maria, ved sin side. For sådan er fortællingen i juleevangeliet, at Maria fødte sin søn Jesus, ”svøbte ham og lagde ham i en krybbe, for der var ikke plads til dem i herberget.”

Hvis fortællingen fandt sted i 2017, hvor ville vi så finde den nyfødte Messias? I en lade på en gård langt fra storbylarm, eller et hjemløseherberg på Vesterbro? I et brændeskur i en parcelhushave, eller i en shelter ved havet? Hvad er vor tids stald?

Måske har vi også en indre stald. Et stille rum inde i os selv, hvor larm, kaos, tvivl og ensomhed kan mødes af Messiasfreden.

Traditionen tro fylder Akademisk Orkester og Kor Københavns Domkirke med Messias, så dens lyse og favnende rum bliver en stald anno 2017. Som noget nyt har vi også fået mulighed for at tage Messias med til den smukke staklade på Aggersvold Gods i Jyderup og for en stund gøre den til en stald anno 2017.

Vi inviterer publikum til at finde ro og tid til at finde hver sin indre stald. Til at bruge tonerne af Händels elskede musik til at lade julefreden sænke sig i sind og tanke.

Koncerterne finder sted:

- Aggersvold Gods, Jyderup, lørdag den 9. december 2017, kl. 16.00
- Københavns Domkirke, mandag den 11. december 2017, kl. 19.30

Dirigent er Nenia Zenana, og solisterne er Signe Sneeh Schreiber, Nana Bugge Rasmussen, Adam Riis og Jens Søndergaard.

Bemærk: Som ønsket af mange er Københavns Domkirke i år inddelt i 3 sektioner med forskellige billetpriser:
  Sektion 1 (gul), kr. 200/100
  Sektion 2 (blå), kr. 180/90
  Sektion 3 (grøn), kr. 160/80
Indenfor hver sektion er der frit pladsvalg. Under bestillingen vælger du billetter til en specifik sektion. På bestillingssiden kan du se billeder af, hvordan Domkirken er opdelt i sektioner. Vi forventer, at den forreste del af kirken, Sektion 1 (gul), bliver udsolgt relativt hurtigt, så vent ikke for længe, hvis du er vant til at sidde foran og gerne vil bevare denne tradition.

Bestil billetter på http://akademisk.kor.dk/aokinfo.htm.
Læs mere om Messias-koncerterne på http://akademisk.kor.dk/mess2017.htm.

Ingen kommentarer:


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Dette websted blev oprettet 16-08-1995.