16. januar 2018

Musik af Giovanni Bottesini

I marts opfører Akademisk Orkester og Kor to værker af den italienske komponist Giovanni Bottesini. Hele efteråret havde vi Verdis Requiem i ørerne, og derfor glæder vi os til nu at invitere til koncert med en af hans protegéer.

Bottesini (1821-1889) levede og arbejdede samtidig med Verdi, og dirigerede på komponistens opfordring den første opførelse af Verdis opera Aida i Kairo i 1871. Udover at dirigere og komponere var Bottesini en kontrabassist i særklasse. Derfor er en stor del af hans kompositioner tilegnet det smukke, store og mørke instrument.

Bottesinis kontrabaskoncert nr. 2 hører måske til det mindre kendte repertoire i den brede befolkning, men ganske anderledes forholder det sig blandt kontrabassister, hvor koncerten er en ofte spillet favorit. Har man ikke før været til kontrabaskoncert er det et godt sted at starte. Og skal man kun høre én, er denne et godt bud.

Bottesinis requiem har mindelser om både Mozart og Schubert, og har et melodisk og sine steder musical-agtigt præg. Med temposkift, og skift mellem dur og mol understreger Bottesini dødens dramatik. Men for Bottesini overgår vi ikke fra døden til livet - vi overgår kun til livet. Døden er noget vi kaster fra os, så der kun er frihed og liv tilbage. Der er altså livsbekræftende og dybe, kærlige toner at glæde sig til ved denne forårskoncert i Hellig Kors Kirke på Nørrebro.

G. Bottesini: Kontrabaskoncert nr. 2 og Requiem
Søndag d. 18. Marts 2018 kl. 16
Hellig Kors Kirke, København
Entre: 150 kr. (75 kr. for studerende eller unge under 26)
Køb billetter via vores billetbutik eller ved indgangen fra en halv time før koncerten starter.

Medvirkende:

  • Mattias Hanskov Palm, kontrabas
  • Signe Sneh Schreiber, sopran
  • Tine Bye Sandorff, alt
  • Ole Morten Velde, tenor
  • Morten Lassenius Kramp, bas
  • Akademisk Orkester og Kor
  • Nenia Zenana, dirigent

Ingen kommentarer:


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Dette websted blev oprettet 16-08-1995.